Kiflice s cimetom
za 8 osoba
priprema: 30 min.
mirovanje: 60 min.
pečenje: 35 min.
Sastojci:
Za testo:
* 370 g brašna
* 3 kašičice šećera
* 260 ml mleka
* 1 jaje
* 20 g svežeg kvasca
* 35 g puter
Za fil:
* smeđi šećer
* cimet
Priprema:
1. U 100 ml mlakog mleka razmutiti 20 g brašna i 2 kašičice šećera i kratko kuvati neprekidno mešajući dok se ne dobije gust krem. U preostalom mleku razmutiti izmrvljeni kvasac s kašičicom šećera i brašna, i ostaviti da nadođe.
2. U vanglici sjediniti brašno, skuvani krem, jaje, nadošli kvasac i otopljeni puter, pa umesiti glatko testo. Prekriti ga krpom i ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na 8 jednakih delova i od njih oblikovati manje jufke. Svaku jufku istanjiti oklagijom u pravougaonu koru i premazati je puterom. Posuti smeđim šećerom i cimetom. Bočne stranice pravougaonika preklopiti prema sredini, pa dobijeni uži pravougaonik urolati u kiflicu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje pa kiflice poređati u njega. Ostaviti ih da nadođu oko 20 minuta. Premazati ih žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.