08.06.2018 Deserti

Griz kolač

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
* 200 g piškota
300 g očišćenih višanja
1 bezbojni preliv za kolače
Za svetli fil:
* 500 ml mleka
* 95 g griza
* 120 g putera
* 100 g šećera
*1 vanil- šećer
Za tamni fil:
* 500 ml mleka
* 95 g griza
* 120 g putera
* 100 g šećera
*1 vanil- šećer
* 2 kašike kakaoa

ISPROBAJTE I… Kolač od pavlake

Priprema:
Svetli fil:
1. U šerpu sipati mleko, dodati šećer, puter i vanil-šećer pa kuvati dok ne proključa. Sniziti temperaturu, dodati griz i nastaviti kuvanje neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
Tamni fil:
1. Tamni fil skuvati na isti način kao i svetli fil, alu u njega pred kraj kuvanja umešati dve kašike kakaoa.
Finalni postupak:
1. Odgovarajuću tepsiju obložiti piškotama, pa preko njih preliti vreo svetli fil i poravnati.
2. Potom sipati tamni fil, te i njega ravnomerno rasporediti.
3. Višnje dobro ocediti i rasporediti preko tamnog fila.
4. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu s kesice i preliti preko višanja, pa ostaviti da se stegne.

Savet: Možete koristiti i crveni preliv za kolače ili bezbojni preliv razmutiti u soku od višanja po želji.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category