ferero oblande
08.04.2024 Deserti

Ferero oblande

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sitni kolači

Ferero oblande
Priprema: 30 min.
Pečenje: 10 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 1 list oblande
* 3 jajeta
* 6 kašika šećera
* 100 g mlevenih pečenih lešnika
* 100 g čokolade za kuvanje
* 125 g putera
Za preliv:
* 50 g čokolade
* 2 kašike ulja

Priprema:
1. Umutiti tri belanceta u čvrst šam postepeno dodajući tri kašike šećera. U šam od belanaca varjačom polako umešati mlevene pečene lešnike.
2. Oblandu preseći napola. Reljefastu stranu oblandi premazati šamom s lešnicima i poravnati špatulom. Filovane oblande postaviti na okrenuti pleh od rerne. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C desetak minuta dok šam ne porumeni. Kore ostaviti da se ohlade.
3. Za pripremu fila u činiji za kuvanje na pari umutiti žumanca s preostalim šećerom. Zagrevati neprekidno mešajući dok se šećer ne otopi, a smesa postane svetla. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se i ona ne otopi. Krem ostaviti da se ohladi, pa dodati u njega omekšani margarin i izmiksati.
4. Koru s oblandom postaviti na tacnu tako da strana sa šamom bude gore. Premazati je filom od čokolade i prekriti drugom korom oblande tako da strana sa šamom naleže na fil. Odozgo blago pritisnuti da se fil slepi s korama.
5. Oblandu odozgo opteretiti i ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Čokoladu otopiti na pari s malo ulju, te dobijenom glazurom odozgo preliti oblandu. Sačekati da se glazura stegne, pa kolač iseći na štanglice.

Savet: Da biste kolač isekli na pravilne komade, potrebno je da ga nakon pripreme dobro ohladite u frižideru, a zatim isečete pomoću skalpela. U slučaju da nemate skalpel, iskoristite nož s tankom, dugom i ravnom oštricom.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category