09.02.2022 Deserti

Eurokrem kocke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 90 min.
pečenje: 25 min.

Sastojci:
Za koru:
* 3 jajeta
* 3 kašike šećera
* 3 kašike mleka
* 2 kašike ulja
* 3 kašike brašna
* 1 prašak za pecivo
* 3 kašike čokolade u prahu
* 3 kašike mlevenih lešnika
* 100 ml čokoladnog mleka
Za fil:
* 1 l mleka
* 100 g šećera
* 3 pudinga s ukusom vanile
* 300 ml slatke pavlake
* 5 kašika svetlog eurokrema
* 5 kašika tamnog eurokrema
Za dekoraciju:
* 200 ml slatke pavlake

Priprema:
1. Za pripremu kore belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i sipati mleko i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.
2. Posebno sjedinti brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, pa varjačom umešati u smesu.
3. Tepsiju dimenzije 20×30 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Pečenu koru dok je još topla izbockati i preliti čokoladnim mlekom.
4. Posebno pripremiti fil. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding, pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
5. Puding ostaviti da se ohladi pa ga podeliti na dva dela. U jedan deo umešati 5 kašika svetlog eurokrema a u drugi deo 5 kašika tmnog eurokrema. Slatku pavlaku umutiti u šlag, pa polovinu šlaga umešati u tamni fil a polovinu u svetli.
6. Preko kore premazati svetli fil, zatim naneti tamni fil, i odozgo dekorisati umućenim šlagom od slatke pavlake.

 

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category