19.01.2022 Deserti

Dvobojne kocke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Priprema: 40 min.
Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo
Sastojci:

Za koru:
* 3 jajeta
* 100 g šećera
* 30 g kakaoa
* 75 g brašna
* 1 ravna kašičica praška za pecivo
Za fil od karamele:
* 750 ml mleka
* 200 g putera
* 3 kašike šećera
* 2 pudinga
s ukusom karamele
* 2 kašičice instant kafe
Za beli fil:
* 500 ml slatke pavlake
* 2 kašike šećera u prahu
* 1
0 g želatina u prahu
Za dekoraciju:
* narendana čokolada

Priprema:
1. Prvo pripremiti koru. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Dodavati žumanca, jedno po jedno, neprekidno muteći. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao te umešati u smesu.
2. Tepsiju dimenzije 21×21 cm obložiti papirom za pečenje, pa u nju izliti pripremljenu smesu.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
4. Za pripremu fila od karamele u šerpu sipati 500 ml mleka, šećer, puter i instant kafu te kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding, pa usuti u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
5. Za pripremu belog fila želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne istopi vodeći računa da ne proključa.
6. Slatku pavlaku umutiti u šlag sa šećerom. Dodati prohlađeni želatin te kratko izmiksati.
7. Ohlađenu koru premazati karamel filom, pa odgore rasporediti beli fil. Dekorisati narendanom slatkom pavlakom po želji.

Svetlana Belić

Torte i kolači

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category