Damen kapric
za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
Za testo:
6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike mleka
3 kašike ulja
6 kašika brašna
2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
6 belanaca
7 kašika šećera
5 kašika džema od kajsija
150 g mlevenih oraha
Priprema:
1. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo i pomešati.
2. Smesu izliti u nauljen i brašnom posut pleh i peći u rerni na 180°S 15 min.
3. Dok se kora peče, umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodavajući šećer uz neprekidno mućenje dok se ne dobije čvrst šam.
4. Izvaditi koru iz rerne, a temperaturu smanjiti na 150°S.
5. Koru premazati džemom, posuti polovinom oraha i naneti šam. Odgore posuti ostatkom oraha i vratiti da se peče još 15 min.
6. Pečen i prohlađen kočač iseći na štanglice.