

Čokoladna torta s malinama


Priprema: 120 min.
Pečenje: 4×20 min.
Za 18 parčadi
Sastojci:
Za kore:
16 belanaca
20 kašika šećera
4 kašike kakaoa
4 kašike brašna
Za fil od maline:
600 g malina
650 ml vode
15 kašika šećera
10 g želatina
2 pudinga s ukusom maline
Za čokoladni fil:
16 žumanaca
2 cela jajeta
300 g šećera
300 g čokolade za kuvanje
375 g putera
Za dekoraciju:
150 g čokolade
3 kašike ulja
30 g malina
Priprema:
1. Za pripremu jedne kore umutiti 4 belanceta u čvrst šam postepeno dodajući 5 kašika šećera. Posebno sjediniti kašiku brašna s kašikom kakaoa i varjačom umešati u fil.
2. Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Na isti način ispeći još tri kore.
3. Za pripremu fila od maline sjediniti maline sa šećerom i 400 ml vode pa kuvati dok ne proključa. U 200 ml vode razmutiti puding pa sipati u smesu i kuvati dok se ne zgusne.
4. Želatin u prahu preliti sa 50 ml vode i promešati pa sačekati da nabubri. Dodati ga u topao fil od maline i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti po strani da se prohladi, vodeći računa da se ne stegne pošto će se teško razmazivati.
5. Za pripremu čokoladnog fila umutiti žumanca i jaja sa šećerom pa kuvati na pari neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Ohlađeni čokoladni fil sjediniti s puterom i izmiksati.
6. Prvu koru vratiti u kalup i premazati je 1/3 čokoladnog fila, preko njega naneti 1/3 mlakog fila od maline i preklopiti korom. Isti postupak filovanja ponoviti još dva puta i završiti četvrtom korom. Tortu preliti glazurom od čokolade i dekorisati malinama.
Experience the future of vaping with ske crystal vape—where excellence meets innovation. Elevate your vape game today.
Pravili smo je za rodjendan. Preukusna je. Hvala

Drago nam je da vam je uspela.
Srdačan pozdrav