16.11.2017 Deserti

Bakin kolač za 5 osoba

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Vreme pripreme: 45 min.
Mrsno jelo

500 g mekog brašna
2 jajeta
1 žumance
350 g svinjske masti
350 g šećera
2 vanil-šećera
1 dl mleka, ulje
1 prašak za pecivo
300 g džema od kajsija

Priprema

1. Penasto umutiti jaja i žumance sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati mleko i izmiksati.
2. Omekšalu mast takođe dodati u smesu i umutiti da bi se dobila ujednačena masa.
3. Nakon toga postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo, te ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
4. Od pripremljenog testa oblikovati kugle veličine breskve.
5. Aparat za bakine kolače nauljiti i zagrejati, a zatim prema uputstvu sa slike na njemu ručno istanjiti kuglu od testa. Zatvoriti poklopac aparata i peći dok kolač blago ne porumeni. Pečeni kolač iseći na trouglove. Na isiti način ispeći još kolačića i poslužiti uz džem od kajsija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category