23.05.2018 Deserti

Ananas torta

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
Za kore:
* 75 g putera
* 175 g smeđeg šećera
* 175 g brašna
* 1 prašak za pecivo
* 4 jajeta
* 1 dl kisele pavlake
* 2 vanil-šećera
Za fil:
* 350 g ananasa
* 300 ml slatke pavlake
* 100 g šećera u prahu
* 250 g maskarpone sira
* 2 dl kisele pavlake
Za dekoraciju:
350 ml slatke pavlake

ISPROBAJTE I… Biskvitnu tortu

Priprema:
Kore:
1. Umutiti omekšali puter sa smeđim šećerom i vanil-šećerom pa dodavati jedno po jedno jaje neprekidno muteći mikserom.
2. Nakon što se šećer rastopi, dodati kiselu pavlaku i na kraju varjačom umešati mešavinu brašna i praška za pecivo.
4. Rernu zagrejati na 160°S. Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje, pa sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni oko 60 min. dok se kora ne stegne.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa je poprečno iseći na tri dela.
Fil:
1. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu u čvrst šlag, te dodati kiselu pavlaku i maskarpone sir.
Finalni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu i premazati je trećinom fila i posuti je oceđenim komadima ananasa. Isti postupak filovanja ponoviti još dva puta.
2. Filovanu tortu ostaviti u frižider da se stegne.
3. Nakon što se torta stegne, izvaditi je iz kalupa, premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati ananasom.

Savet: U zavisnosti od jačine rerne, koru pecite duže ili kraće dok se potpuno ne stegne.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category