01.11.2017 Novi broj

Bakina kujna #41

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Reč urednice

Da li ste svoju decu naučili da konzumiraju raznovrsne obroke u kojima je podjednako zastupljeno meso, testenina, povrće i žitarice, ili im odmalena pravite ustupke?

Ako ste im dosad dozvoljavali da biraju, nemojte se iznenaditi što priželjkuju na jelovniku isključivo pice, lazanje, špagete, hamburgete i tome slično. Ponekad se dešava i da se trudimo da im od najranijeg detinjstva razvijemo zdrave navike u ishrani, da bi kasnije shvatili da su nam pokušaji bili uzaludni.

Pod uticajem okoline, marketinga i restorana brze hrane polako gubimo bitku jer – teško je tinejdžeru objasniti koliko su ovakvi obroci štetni. Ipak, nadamo se da će tokom sazrevanja deca uočiti svoje greške i prihvatiti uravnoteženu i izbalansiranu ishranu, te da će i njima domaći, tradicionalni recepti naših baka na kraju postati omiljeni.

Vaša Ženja Aćimović

SADRŽAJ

Recept sa naslovne strane 4
Kulinarski info 5
Predjela: Slane delicije 6-11
Nešto na kašiku: Okrepljenje iz lonca 12-15
Moj kredenac: Kuhinjski aksesoari u ljubičastom 16-17
Slano pecivo: Pogače sa sirom 18-21
Glavna jela: Delikatesi od mesa 22-27
Jela iz mog kraja: Ukusni obroci od živinskog mesa 28-29
Praktični saveti 30-31
Tema broja: Jela od mlevenog mesa 32-35
Iz špajza: Fini domaći sokovi 36-37
Kulinarski saveti: Sačuvajte kućni budžet 38-39
Deserti: Slatki trag prošlosti 40-47
Bakina apoteka: 48-49
Spomenar: Iz vašeg albuma 50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category