Vreme je za kandirane narandže
Vreme je za kandirane narandže
Već s prvim hladnijim danima, kad zamirišu citrusni plodovi u rafovima supermarketa, pomislimo na poslastice s kandiranim voćem, slatke hrskave, neodoljive arome i jarkih boja. Prosto se nameću da ih upotrebimo za spravljanje slatkiša, naročito onih s bogatim glazurama od čokolade. Kandirani plodovi mogu se kupiti, ali se isto tako mogu i pripremiti za tili čas. Ušećeriti možete samo koricu, ali i pulpu zajedno s njom. U šerpici rastopite 200 g šećera u 200 ml vode i zagrejte do ključanja. Ubacite seckanu koru ili kolutove citrusnog voća i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Smanjite temperaturu kuvanja i zagrevajte još 15 minuta. Nakon toga, voće ocedite i rasporedite preko papira za pečenje. Ostavite ga da se osuši.
Previous post
Napravite sami čokoladne kapljice
Next post
Napravite glazuru od kakaoa
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još