candied,orange,peel
03.02.2024 Praktični saveti

Vreme je za kandirane narandže

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Vreme je za kandirane narandže

Već s prvim hladnijim danima, kad zamirišu citrusni plodovi u rafovima supermarketa, pomislimo na poslastice s kandiranim voćem, slatke hrskave, neodoljive arome i jarkih boja. Prosto se nameću da ih upotrebimo za spravljanje slatkiša, naročito onih s bogatim glazurama od čokolade. Kandirani plodovi mogu se kupiti, ali se isto tako mogu i pripremiti za tili čas. Ušećeriti možete samo koricu, ali i pulpu zajedno s njom. U šerpici rastopite 200 g šećera u 200 ml vode i zagrejte do ključanja. Ubacite seckanu koru ili kolutove citrusnog voća i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Smanjite temperaturu kuvanja i zagrevajte još 15 minuta. Nakon toga, voće ocedite i rasporedite preko papira za pečenje. Ostavite ga da se osuši.

shutterstock.com

SHUSTIKOVA INESSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category