Trikovi za sočnu piletinu
Neretko se dešava da se piletina pečena u rerni osuši i to ne samo kožica, već i meso. Zato vam otkrivamo nekoliko trikova za pečenje savršeno meke piletine.
Prvenstveno je važno da meso prvo stavite u rernu da se malo zagreje, a odmah potom ga prelijte istopljenom mašću.
Tek ga onda pecite. Zahvaljujući ovom prelivu, pore na mesu se zatvaraju čime piletina zadržava sočnost. Osim toga, nemojte ga odmah soliti, već to učinite 15 do 20 minuta pre kraja pečenja. Takođe, jedna od grešaka jeste zabadanje viljuške u meso tokom njegovog okretanja u plehu.
Naime, usled toga tečnost iscuri, a meso se raspada. Kako bi pile bilo ravnomerno ispečeno, za njegovo obrtanje dovoljno je da koristite samo varjače.
Previous post
Održavanje drvenog pribora
Next post
Očistite rernu bez muke
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još