Šta ako presolite varivo?
Ukoliko već početkom sezone odlučite da pripremite ukusno varivo od mladog povrća i njime iznenadite ukućane, a desi vam se da ga presolite, ne očajavajte – postoji mnogo dobro poznatih načina da ublažite ukus soli, poput onog da dodate krompir da je upije, umešate sok od limuna, dolijete još vode, pavlaku za kuvanje, malo šećera, sirćeta, dinstanog luka i slično. Međutim, postoji još jedan, manje poznat, a izuzetno efikasan način da rešite ovaj problem. Potrebno je da dve kašike pirinča umotate u gazu i zavežete je u čvor. Zatim gazu spustite u varivo tako da krajevi tkanine budu izvan jela. Nadalje kuvajte oko 15 minuta, pa izvadite gazu – pirinač će upiti višak soli.
Previous post
Kapučino šnite
Next post
Rolnice s avokadom
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još