Saveti za uspešno dizanje testa
Kako biste se postarali da vam testo za hleb fino nadođe, obratite pažnju na ove pojedinosti:
* So i kvasac se ne trpe i zato ih ne bi trebalo mešati.
* Po želji, u testo možete dodati začine u vidu korijandera, suncokreta, kima, bibera ili lana.
* Da je fermentacija završena, znaćete kada na mestu gde ste testo pritisli prstom ostane vidljivo udubljenje.
* Mehuriće vazduha iz testa odstranićete tako što ćete testo dobro premesiti.
* Meko testo koje je predugo nadolazilo uvek se peče u kalupu, jer će se na plehu razliti.
Savet: Hleb od dizanog testa najukusniji je kada je svež, a može se koristiti jedan do tri dana.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!
Previous post
Posni minjoni sa vanil- kremom
Next post
Pilav
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još