Prepoznajte domaći beli luk
Razlike između domaćeg i uvoznog belog luka su velike, ne samo u kvalitetu – budući da je luk s naših prostora daleko zdraviji – već i u izgledu. Ljuska uvoznog belog luka znatno je svetlija, pošto je izbeljuju preparatima, dok se na domaćem mogu pronaći i ostaci zemlje, pa ima tamniju, prirodnu boju. Domaći luk ima žilice na vrhu, nema pravilan oblik i sitniji je, a na uvoznom je vrh pločast, glavica je krupnija i okrugla. Težina domaćeg belog luka je veća od uvoznog, a i rok trajanja im se razlikuje – domaći je lako kvarljiv, budući da nije tretiran pesticidima koji produžavaju rok trajanja.
Previous post
Ferero rolat
Next post
Zapečeni pužići sa šunkom
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još