Pravilno skuvajte bamije
Bamija je vrlo osetljivo povrće i nikako je ne treba termički obrađivati u šerpama i tiganjima koji su napravljeni od gvožđa, bakra ili mesinga, jer zbog hemijskih svojstava ovih metala povrće dobija crnu boju. Ako se bamija čuva u frižideru, pre kuvanja mora se zagrejati na sobnoj temperaturi. Može se iseći na kolutove ili uzdužno, dok se mladi izdanci kuvaju u komadu. Sečenu bamiju potrebno je ostaviti da odstoji 30 minuta na suncu kako bi se oslobodila od suvišne vlage. Brzo se kuva, ali je ne treba soliti tokom termičke obrade, već tek na kraju, kako ne bi pustila sluz. Takođe, šerpu ne treba poklapati tokom kuvanja, zbog previše vlage bamija će i tada osloboditi sluz.
Previous post
Lepinje punjene sirom
Next post
Vlaška pita
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još