Održavanje drvenog pribora
Kuhinjski pribor se u današnje vreme pravi od različitih veštačkih materijala, od plastike do silikona, i njihovo održavanje je veoma lako. Međutim, pribor od prirodnih materijala, najčešće drveta, zahteva posebnu vrstu nege i održavanja. Zato treba da izbegavate pranje u mašini za sudove, jer ona isušuje drvo.
Umesto toga, drvene varjače i daske operite toplom vodom i deterdžentom za sudove odmah nakon upotrebe i ostavite ih da se prirodno osuše. Naročito zaprljan pribor možete tretirati rastvorom sode-bikarbone. Što se tiče održavanja drvenih daščica za sečenje, njih s vremena na vreme pospite solju, naročito nakon što ste sekli meso.
Osim toga, ručke drvenog pribora ponekad možete premazati jestivim uljem da bi duže trajale. Korisno je znati da se mast ne lepi tako brzo za varjače, ukoliko ih pre upotrebe držite u hladnoj vodi. Takođe, limunov sok dobro je sredstvo za održavanje ovakve vrste pribora.
Previous post
Slatke krofne od krompira
Next post
Trikovi za sočnu piletinu
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još