Napravite glazuru od kakaoa
Napravite glazuru od kakaoa
U slučaju da nemate čokoladu kod kuće, a neophodna vam je za pripremu glazure, rešenje ipak postoji – napravite preliv od kakaoa. Osim što je jednostavan za pripremu, on ne košta mnogo i ne puca tokom sečenja kolača. Da biste pripremili glazuru, u šerpici sjedinite 100 g šećera u prahu, 2 pune kašike kakaoa, 100 g putera i 1 kašiku vode. Zagrevajte na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne dobije ujednačena smesa. Izmaknite s ringle, pa umešajte ulje. Ukoliko vam je potrebna posna glazura, umesto putera dodajte margarin.
Previous post
Vreme je za kandirane narandže
Next post
Fokača s testom od krompira
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još