30.05.2018 Praktični saveti

Domaći hleb sa semenkama suncokreta

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Umesite kao nekad naše bake, fini domaći hleb, hrskavih korica i mekog srca. Umotajte ga u platnenu krpu da biste sačuvali svežinu za naredne dane.

Integralni hleb sa semenkama suncokreta

Sastojci:
350 g mekog brašna
150 g integralnog brašna
25 g svežeg kvasca
2,5 dl mlake vode
50 ml maslinovog ulja
50 g semenki suncokreta
1 kašičica šećera
moraska so

ISPROBAJTE I… Domaći hleb

Priprema:
1. U dublju posudu sipati mlaku vodu, pa dodati izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna, te dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu staviti polovinu mešavine mekog i integralnog brašna, dodati malo morske soli i promešati. Sipati nadošao kvasac i maslinovo ulje, te postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo.
3. Pred kraj mešenja ubaciti semenke suncukreta.
4. Pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje, pa staviti u njega oblikovanu veknu. Prekriti je providnom folijom i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Kada se vekna udvostruči, peći je u rerni zagrejanoj na 200°S dok korica ne porumeni.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category