Domaći hleb sa semenkama suncokreta
Umesite kao nekad naše bake, fini domaći hleb, hrskavih korica i mekog srca. Umotajte ga u platnenu krpu da biste sačuvali svežinu za naredne dane.
Integralni hleb sa semenkama suncokreta
Sastojci:
350 g mekog brašna
150 g integralnog brašna
25 g svežeg kvasca
2,5 dl mlake vode
50 ml maslinovog ulja
50 g semenki suncokreta
1 kašičica šećera
moraska so
ISPROBAJTE I… Domaći hleb
Priprema:
1. U dublju posudu sipati mlaku vodu, pa dodati izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna, te dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu staviti polovinu mešavine mekog i integralnog brašna, dodati malo morske soli i promešati. Sipati nadošao kvasac i maslinovo ulje, te postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo.
3. Pred kraj mešenja ubaciti semenke suncukreta.
4. Pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje, pa staviti u njega oblikovanu veknu. Prekriti je providnom folijom i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Kada se vekna udvostruči, peći je u rerni zagrejanoj na 200°S dok korica ne porumeni.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!
Previous post
Njoke s piletinom
Next post
Karamel rolat s oblandom
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još