Čokoladni mus kolač
Sastojci:
Za koru:
* 4 belanceta
* 110 g šećera
* 150 g sitno seckanih lešnika
* 2 kašike kakaoa
Za fil:
* 250 g čokolade za kuvanje
* 4 žumanceta
* 70 g šećera
* 320 ml slatke pavlake
ISPROBAJTE I… Krem kolač s vanilom
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
2. U šam od belanaca ubaciti sitno seckane lešnike i kakao, pa umutiti mikserom na manjoj brzini.
3. Okrugli pleh za torte prečnika 23 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 min.
Fil:
1. Čokoladu rastopiti na pari.
2. Pesebno umutiti žumanca sa 70 g šećera.
3. U šerpi zagrejati 60 ml slatke pavlake do tačke ključanja, pa ringlu ugasiti, ali pavlaku ostaviti na ringli. Sipati postepeno u nju smesu od žumanaca muteći sve vreme mikserom. Dodati rastopljenu čokoladu te miksati dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se prohladi.
4. Odvojeno umutiti 260 ml slatke pavlake u čvrst šlag.
5. U ohlađenu smesu od čokolade postepeno dodavati kašiku po kašiku šlaga muteći svo vreme mikserom.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim musom, pa kolač ostaviti u frižideru da se stegne.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!
Previous post
Pica burek
Next post
Francuska piletina
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još