Pripremite meso za pečenje
San svake domaćice jeste da pržene šnicle imaju hrskave i rumene korice, dok meso iznutra treba da bude sočno i meko. Međutim, u praksi ne ispadne baš uvek onako kako smo planirali. Zbog neiskustva ili przopletosti, događaju nam se pehovi. Da bismo ih izbegli, pre pečenja šnicle je potrebno dobro prebrisati kuhinjskim ubrusom, a zatim ih posoliti i pobiberiti. Ako se vlažno meso stavlja na vrelu masnoću, ono će početi takoreći da se bari a ne prži, pa na hrskavu koricu ne možemo računati. Suvo i začinjeno meso počinje da stvara koricu pri samom dodiru s vrelom masnoćom, pore se zatvaraju, dok unutrašnjost šnicle zadržava sočnost. Tokom prženja meso ne treba probadati viljuškom, kako sokovi ne bi iscurili, a šnicla postala suva i tvrda.
Saveti: Meso marinirano u smesi od ulja i začina treba ocediti pre pečenja.
Previous post
Zečje šapice
Next post
Punjeni venac
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još