japanese,beef,steak,on,grill,plate
08.06.2022 Praktični saveti

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Pripremite meso za pečenje
San svake domaćice jeste da pržene šnicle imaju hrskave i rumene korice, dok meso iznutra treba da bude sočno i meko. Međutim, u praksi ne ispadne baš uvek onako kako smo planirali. Zbog neiskustva ili przopletosti, događaju nam se pehovi. Da bismo ih izbegli, pre pečenja šnicle je potrebno dobro prebrisati kuhinjskim ubrusom, a zatim ih posoliti i pobiberiti. Ako se vlažno meso stavlja na vrelu masnoću, ono će početi takoreći da se bari a ne prži, pa na hrskavu koricu ne možemo računati. Suvo i začinjeno meso počinje da stvara koricu pri samom dodiru s vrelom masnoćom, pore se zatvaraju, dok unutrašnjost šnicle zadržava sočnost. Tokom prženja meso ne treba probadati viljuškom, kako sokovi ne bi iscurili, a šnicla postala suva i tvrda.

Saveti: Meso marinirano u smesi od ulja i začina treba ocediti pre pečenja.

Bakina kujna

Nishihama/shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category