Saveti za pravilnu upotrebu daske za sečenje
Nezaobilazna stavka u svakoj kuhinji pored posuđa i escajga jeste i daska za sečenje namirnica. Ukoliko se pitate koji tip daske vam je potreban, kako se pere i održava, da li je bezbedno ubaciti je u mašinu za pranje posuđa… predlažemo da pogledate našu listu top tri stvari koje je neophodno da znate i usvojite:
1. Obavezno koristite različite daske za sečanje povrća i mesa. Kako ne bi došlo do zabune, odredite koja boja daske je za šta – crvena na primer može biti za meso, a zelena za povrće.
2. Ukoliko lupanje mesa izluđuje vaše ukućane i komšije, ispod daske položite presavijenu platnenu krpu. Ovakva podloga prigušiće odzvanjajući zvuk koji nastaje pri svakom udaru čekića za meso o drvenu podlogu.
3. Bilo da koristite plastičnu ili drvenu dasku, nikako je nemojte stavljati u mašinu za pranje suđa. Ukoliko to učinite, izložićete je dugotrajnom uticaju vode, toplote i vlage, koje mogu da dovedu do njihovog pucanja ili promene u strukturi.
Previous post
Gulaš s pečurkama
Next post
Rešite se neprijatnih mirisa
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još