Ćuretina u sosu od belog luka
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 35 min.
Sastojci:
600 g ćurećeg belog mesa
2 veće glavice belog luka
1 glavica crnog luka
150 ml pavlake za kuvanje
100 ml belog vina
50 g putera
2 kašike limunovog soka
ulje, so
ISPROBAJTE I… Ćuretinu u sosu od sira
Priprema:
1. Glavice belog luka odseći pri vrhu, pa odsečeni deo premazati uljem. Potom ih zajedno s ljuskom uviti u foliju i staviti u zagrejanu rernu na 200°S da se peku dok pulpa ne omekša.
2. Ćuretinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i posoliti. Potom meso propržiti na rastopljenom puteru da porumeni s obe strane. Izvaditi ga i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti seckani crni luk da porumeni. Preliti ga belim vinom i nadalje dinstati dok tečnost ne uvri.
4. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati istisnutu pulpu pečenog belog luka, začiniti po ukusu, te sve zajedno prodinstati. Potom sastojke izmiksati u blenderu da bi se dobio fini umak. Dodati u njega limunov sok i promešati.
5. Pripremljenim umakom preliti ćuretinu.
Savet: Jelo možete pripremiti i s pilećim belim mesom.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!