Sočne kocke sa spanaćem
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
2 kašike pavlake
200 g spanaća
3 kašike brašna
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo
Za fil:
400 g švapskog sira
1/2 crvene paprike babure
70 g pečenice
70 g kulena
ISPROBAJTE I… Carsku pitu
Priprema:
1. Spanać očistiti i oprati, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i s prstohvatom soli umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno umutiti žumanca s pavlakom, brašnom, praškom za pecivo i malo soli. Dodati obareni spanać i promešati.
4. U pripremljenu smesu varjačom umešati sneg od belanaca.
5. Manju pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 15 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa vertikalno preseći na tri dela.
6. Posebno pripremiti fil. Očišćenu crvenu papriku, pečenicu i kulen iseći na kockice, te sjediniti sa švapskim sirom i dobro izmešati.
7. Prvu koru premazati polovinom fila i preklopiti drugom korom. Naneti preostali fil i završiti s trećom korom. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne pa iseći na kocke.
Savet: Kocke će biti sočnije ako ih ostavite da prenoće u frižideru.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!