Zapečene makarone
Sastojci:
200 g sitnih makarona
200 g mesnate slanine
1/2 glavice crnog luka
3 dl pavlake za kuvanje
40 g parmezana
120 g kačkavalja
1 kašika seckanog peršuna
5 jaja, ulje, so
mešavina začina
ISPROBAJTE I… Špagete sa povrćem i tunjevinom
Priprema:
1. Makarone obariti u slanoj vodi, vodeći računa da se ne prekuvaju (al dente). Potom ih procediti od suvišne tečnosti, poprskati sa malo ulja i promešati da se ne bi slepile.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
4. Potom sipati pavlaku za kuvanje i ostaviti da proključa. Skloniti sa ringle pa dodati parmezan, obarene makarone, začine po ukusu i promešati. Ostaviti da se prohladi.
5. Posebno umutiti jaja, a zatim ih sipati u prohlađenu smesu od testa i promešati.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i u nju presuti pripremljenu masu. Poravnati i staviti u rernu zagrejanu na 200°S da se peče dok ne porumeni.
7. Pred kraj posuti krupno rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok se sir ne otopi. Gotovu pitu posuti seckanim peršunom.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!