Ćuretina u sosu od sira
Drugačijom kombinacijom uobičajenih sastojaka, koje svako od nas ima u domaćinstvu, mogu se dobiti vrsni specijaliteti.
Sastojci:
* 600 g ćurećeg belog mesa
* 50 g putera
* 2 kašike brašna
* 6 dl mleka
* 200 g buđavog sira
* muskatni oraščić
* biber
* so
* ulje
ISPROBAJTE I… Ćuretina u sataraš sosu
Priprema:
1. Ćuretinu iseći na šnicle i istanjiti je tučkom za meso. Nakon toga je začiniti, pa krajeve šnicli presaviti prema sredini da bi se oblikovali medaljoni.
2. U tiganju zagrejati malo ulja pa stavljati u njega medaljone sa završecima okrenutim nadole i pržite ih dok ne porumene. Potom okrenuti drugu stranu te i nju ispržiti.
3. Posebno u šerpi rastopiti puter, pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mlako mleko neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
4. Pred kraj kuvanja sosa dodati malo soli, bibera i muskatnog oraščića, ubaciti izmrvljeni buđavi sir i mešati dok se ne rastopi.
5. Pržene medaljone ubaciti u sos od sira i kratko prokuvati. Gotovo jelo poslužiti s pire-krompirom.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!