Burekčići s rižom i prazilukom
Burekčići s rižom i prazilukom
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
* 10 tankih kora
* 1/2 paketića svežeg kvasca
* 250 ml mleka
* 6 kašika brašna
* 100 g putera ili margarina
* malo soli
Za nadev:
* 2 praziluka
* 2 šolje kuvanog pirinča
* so
* mleveni biber
* ulje
Priprema:
1. Razmutiti kvasac u mleku, pa dodati brašno, malo soli i narendani puter ili margarin. Sastojke dobro izmešati, tako da nema grudvica i ostaviti da smesa odmara 15-ak minuta. Za to vreme pripremiti nadev.
2. Na malo ulja propržiti sitno seckani praziluk pa dodati 2 šolje prethodno skuvanog pirinča. Posoliti i pobiberiti smesu po ukusu te posudu skloniti na stranu i ostaviti fil da se prohladi.
3. Svaku koru premazati pripremljenim premazom uz pomoć četkice ili kašike. Potom duž jedne ivice kore rasporediti fil, zaviti rolat, pa ga zamotati u krug kako bi se dobio izgled puža.
4. Pužiće složiti u podmazan pleh i natopiti preostalim premazom. Posuti ih susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Poslužiti toplo.
Savet: Pužiće možete filovati i drugim nadevom po želji – mlevenim mesom, pečurkama, sirom i sl.