pasulj s junetinom
07.11.2023 Glavna jela

Pasulj s junetinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Pasulj s junetinom
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 120 min.

Sastojci:
* 500 g belog pasulja gradištanca
*  2 veće glavice crnog luka
* 4 čena belog luka
* 2 pune kašike pirea od paradajza
* 1 kašika sušene majčine dušice
* 400 g junetine od buta
* 500 g zrelog paradajza
* 1 kašičica dimljene mlevene paprike
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Pasulj ubaciti u šerpu, preliti ga hladnom vodom i kuvati dok ne proključa. Ocediti ga od suvišne tečnosti, pa naliti svežom toplom vodom, dodati majčinu dušicu i kuvati dok ne omekša. Pasulj ocediti, a tečnost od kuvanja sačuvati.
2. Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Junetinu iseći na kocke.
3. U većoj šerepi na malo ulja propržiti crni luk, dodati junetinu i pržiti je dok ne promeni boju.
4. Ubaciti pasirani beli luk i pire od paradajza, te sve zajedno kratko propžiti. Dodati obareni pasulj, paradajz i naliti čorbom u kojoj se pasulj kuvao da sastopjci ogreznu.
5. Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti, te sve zajedno kuvati dok paradaj ne omekša, a jelo ne dobije željenu gustinu.

Savet:

Umesto pasulja gradištanca, za pripremu jela možete koristiti žuti ili šareni pasulj.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category