Pasta s tunjevinom
Glavna jela
Pasta s tunjevinom
Priprema: 60 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 1 srednja glavica crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 200 g šampinjona
* 50 g kukuruza šećerca iz konzerve
* 400 g pelata paradajza
* 300 g testenine u obliku pužića
* 250 g tunjevine iz konzerve
* 150 g kačkavalja
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šampinjone takođe iseći na kockice. Šargarepu oguliti i izrendati nakrupno.
2. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i pržiti je dok blago ne omekša.
3. Ubaciti pečurke i nastaviti prženje dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Dodati kukuruz šećerac i mleveni pelat paradajza, naliti vodom da sastojci ogreznu i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok testenina ne nabubri i ne upije suvišnu tečnost.
5. Pred kraj kuvanja dodati oceđenu tunjevinu iz konzerve.
6. Gotovo jelo, neposredno pred služenje, posuti rendanim kačkavaljem.
Savet: Za pripremu jela odaberite sitniju testeninu u obliku pužića ili drugu vrstu šuplje testenine.