Kineska piletina
Glavna jela
Kineska piletina
Priprema: 60 min.
Mirovanje: 30 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 400 g pilećeg belog mesa
* 1 belance
* 3 kašike gustina
* 1 veća glavica crnog luka
* 4 čena belog luka
* 3 cm korena đumbira
* 500 g mešavine povrća za kinesko jelo
* 200 g integralnog pirinča
* soja sos
* ulje
* so
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kockice dimenzija 1×1 cm i posoliti po ukusu. U dubljoj činiji umutiti belance sa gustinom, pa dodati kockice piletine i promešati. Ostaviti u frižideru da odstoji 30 minuta.
2. U tiganju zagrejati malo ulja, pa spuštati u njega jednu po jednu kockicu piletine, vodeći računa da se ne slepe, te ih pržiti dok ne porumene. Vaditi ih rešetkastom kašikom i ostaviti na toplom.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, koren đumbira oguliti i izrendati nasitno, beli luk ispasirati.
4. Na masnoću od mesa dodati crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Ubaciti đumbir i beli luk, te sve zajedno kratko propržiti. Dodati mešavinu povrća i nadalje pržiti na visokoj temperaturi neprekidno mešajući dok povrće ne omekša.
5. Pirinač obariti i ocediti od suvišne tečnosti. Nakon što povrće omekša ubaciti pirinač. Dodati soja sosa po ukusu i promešati.