rizoto s patlidzanom
18.10.2023 Glavna jela

Rižoto s patlidžanom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Rižoto s patlidžanom
Priprema: 60 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 1 veći patlidžan
* 200 g integralnog pirinča
* 400 g pelata paradajza
* 50 g parmezana
* 2 kašike seckanog lista peršuna
* malo sušenog bosiljka
* 1 l pileće supe iz kocke
* 1/2 kašičice tucane ljute paprike
* 1/2 kašičice dimljene paprike
* ulje
* so

Priprema:
1. Integralni pirinač oprati. U manju šerpu sipati pileću supu i zagrevati je dok ne proključa. Ubaciti u nju pirinač i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne nabubri. Ocediti ga od suvišne tečnosti.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Patlidžan oguliti i iseći na kockice, posoliti ga i ostaviti da pusti sok, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast, dodati pasirani beli luk i pržiti ga desetak sekundi neprekidno mešajući.
4. Dodati patlidžan i nastaviti prženje dok i on napola ne omekša.
5. Umešati pelat paradajza, začiniti bosiljkom, tucanom i mlevenom paprikom, pa sve zajedno kuvati dok patlidžan potpuno ne omekša.
6. Ubaciti obareni pirinač, pa ako je smesa previše gusta sipati malo vode i sve zajedno prokuvati.
7. Pred sam kraj kuvanja umešati parmezan i posuti seckanim peršunom.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category