nadevene pilece pljeskavice
10.10.2023 Glavna jela

Nadevene pileće pljeskavice

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Glavna jela
Nadevene pileće pljeskavice
Priprema: 30 min.
Pečenje: 20 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 700 g pileće belog mesa
* 2 jajeta
* 6 kašika prezli
* 1/2 kašičice sode bikarbone
* 100 g mesnate slanine
* 1 kašičica dimljene mlevene paprike
* 1 srednja glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 250 g kačkavalja
* mleveni biber
* so

Priprema:
1. Pileće belo meso samleti u blenderu ili na mašini za mlevenje mesa. Mesnatu slaninu iseći na kockice, crni luk očistiti i takođe iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. U dubljoj činiji sjediniti mlevenu piletinu, prezlu, jaja, mesnatu slaninu, crni i beli luk, sodu bikarbonu i mlevenu papriku. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa sastojke dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Od pripremjene smese oblikovati kuglice težine 90 g. Kačkavalj iseći na kvadrate, za svaku kuglicu po jedan kvadrat.
4. Svaku kuglicu istanjiti, u sredinu naneti kvadrat kačkavalja, pa krajeve presaviti prema sredini i slepiti.
5. Punjene pljeskavice peći na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi s obe strane dok ne porumene.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category