prhke perece
08.09.2023 Predjela

Prhke perece

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Prhke perece
za 3 osobe
priprema: 30 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 20 min.
mrsno jelo

Sastojci:
* 250 g integralnog pšeničnog brašna
* 1 ravna kašičica praška za pecivo
* 1/2 kašičice soli
* 100 g svežeg sira
* 100 g putera
* malo vode po potrebi ili 1 belance
* susam iza posipanje

Priprema:
1. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Potom dodati kockice hladnog putera i izmrvljeni sir. Sjediniti sastojke u glatko testo, a ako je potrebno sipati malo hladne vode ili dodati jedno belance.
2. Formirati loptu od testa, zamotati je u prozirnu foliju i ostaviti na pola sata da odmara u frižideru.
3. Odstojalo testo istanjiti na brašnom posutoj radnoj površini i modlicom u obliku perece oblikovati testo.
4. Perece složiti u pleh preko papira za pečenje i premazati ih mešavinom ulja i vode. Odozgo posuti susamom.
5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°S oko 15-20 minuta.

Svetlana Belić

Bakina peciva

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category