Tikvice s piletinom u slanini
Sastojci:
4 manje tikvice
400 g pilećeg belog mesa
1 manja glavica crnog luka
100 g kačkavalja
200 g slanine u listovima
so, biber, ulje
ISPROBAJTE I… Njoke sa piletinom
Priprema:
1. Tikvice uzdužno preseći napola, a potom sredinu izdubiti i iseći na kockice.
2. Izdubljene polovine premazati ulje i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 20 min.
3. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja, dodati seckanu pulpu tikvica, te sve zajedno kratko propržiti uz neprekidno mešanje. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša. Dodati začine po ukusu i izmaći s ringle. Ostaviti da se prohladi i umešati kačkavalj isečen na kockice.
4. Pileće belo meso iseći na osam traka debljine 2 cm i kratko ih propržiti na vrelom ulju. Nakon što se prohlade, poprečno ih iseći na listove.
5. Napola pečene polovine tikvica izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Po njemu rasporediti komade piletine pa sve obložiti listovima slanine. Vratiti u tepsiju da se dopeče.
Savet: Za pripremu jela odaberite manje mlade tikvice
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!