Piletina u sosu od povrća
Priprema: 70 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 2 srednje glavice crnog luka
* 3 šargarepe
* 1 veća paprika babura
* 2 srednja paradajza
* 1 kašičica mlevene dimljene paprike
* 50 ml belog vina
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paradajz i papriku iseći na krupnije kocke, a šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti ih po ukusu i propržiti na malo ulja sa obe strane da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk da postane staklast. Dodati šargarepu i kratko je propžiti da napola omekša. Ubaciti papriku i paradajz, sipati belo vino i nadalje dinstati dok povrće ne omekša.
4. Dinstatno povrće preručiti u blender i izmiksati u kašu. Kašu vratiti u dublji tiganj, dodati mlevenu dimljenu papriku, biber, malo soli i vode koliko je potrebno da bi se dobila željena gustina sosa. Kuvati dok ne proključa.
5. U ključali sos ubaciti prženu piletinu, te sve zajedno kratko prodinstati.
Po želji poslužiti uz pire-krompir ili testeninu.