punjeni bataci
29.07.2023 Glavna jela

Punjeni pileći bataci

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Priprema: 90 min.
Pečenje: 50 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 8 većih pilećih bataka s karabatakom
* 1 glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 2 parčeta bajatog hleba
* 100 ml mleka
* 80 g parmezana
* 1 kašika majoneze
* 1 jaje
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:

1. Batake pažljivo odvojiti od kožure vodeći računa da ona ostane u komadu. Zatim satarom odseći kraj bataka, tako da završetak kosti ostane spojen kožurom.
2. Meso bataka i karabataka odvojiti od kostiju i samleti. Hleb preliti mlekom i sačekati da se natopi, a zatim ga ocediti i izmrviti.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo ulja.
4. Sjediniti mleveno meso s izmrvljenim hlebom, pa dodati prženi crni luk, pasirani beli luk, rendani parmezan i majonez. Posoliti i pobiberiti, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
5. Kožuru bataka napuniti pripremljenim nadevom tako da se formira oblik bataka. Krajeve kožure pričvrstiti čačkalicama.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem. Ubaciti punjene batake i premazati ih uljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. Zatim ih prekriti folijom i nastaviti pečenje jos desetak minuta.

Savet: U ostatak fila umešati jaje, te od dobijene smese oblikovati ćuftice i ispržiti ih na ulju.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category