Piletina s rezancima
Priprema: 30 min.
Pečenje: 40 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 400 g testenine u obliku širokih rezanaca
* 250 g šampinjona
* 150 g mesnate slanine
* 350 g pilećeg belog mesa
* 60 ml soja sosa
* 250 g kačkavalja
* 400 ml pavlake za kuvanje
* 400 ml pileće supe iz kocke
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju na malo ulja propržiti slaninu da porumeni, a zatim je izvaditi i ostaviti na toplom. Na masnoći od slanine propržiti šampinjone da suvišna tečnost uvri.
2. Piletinu iseći na trake, preliti je soja sosom i propržiti na malo ulja.
3. U dubljoj činiji sjediniti pavlaku za kuvanje i pileću supu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Zemljanu posudu nauljiti i sipati u nju malo smese od pavlake i supe, Rasporediti sloj krupno lomljenih rezanaca, posuti s malo šampinjona, slanine, pavlake i rendanog kačkavalja, te zaliti s malo preliva. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Odozgo preliti ostakom preliva da sastojci ogreznu.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok testenina ne upije suvišnu tečnost i ne nabubri.