paprikas od sampinjona

Paprikaš od šampinjona

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 1 srednji struk praziluka
* 1 srednja glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 600 g šampinjona
* 1/2 manjeg korena celera
* 3 crvene paprike roge
* 1 kašičica senfa
* 1 kašika gustina
* 1/2 kašičice majčine dušice
* 100 ml belog vina
* supa od povrća iz kocke
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Praziluk i crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Šampinjone iseći na deblje listove, koren celera oguliti i izrendati nakrupno, papriku očistiti od drške i semena i iseći na krupnije kvadrate.
2. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk i praziluk. Dodati celer i papriku, pa pržiti nekoliko minuta.
3. Ubaciti šampinjone i dinstati ih dok suviša tečnost ne uvri. Dodati beli luk i kratko propržiti.
4. Posuti gustinom, dodati senf i promešati. Postepeno sipati belo vino i supu od povrća po potrebi, te kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne dobije željena gustina jela.
5. Pred kraj kuvanja začiniti majčinom dušicom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Paprikaš poslužiti uz krompir-pire, pirinač ili testeninu po želji.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category