Šnicle punjene podvarkom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 90 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
* 2 pileća bela mesa s kostima
* 1 kg kiselog kupusa
* 2 glavice crnog luka
* 150 g mesnate slanine
* 2 kašike senfa
* mešavina začina
* biber
* ulje
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a zatim dodati kiseli kupus. Sve zajedno karatko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok kupus ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati biber i začine po ukusu.
3. Dinstani podvarak preručiti u zemljanu posudu i zapeći u rerni zagrejanoj na 200°S oko 30 minuta.
4. Pileće belo meso odvojiti od kostiju. Svaku polovinu zaseći i otvoriti pa istanjiti preko najlon kese tučkom za meso.
5. Istanjene polovine preseći napola da bi se dobilo 8 šnicli za punjenje.
6. Šnicle premazati senfom, pa na polovinu svake naneti punu kašiku podvarka. Preklopiti ih, a krajeve slepiti pomoću tučka za meso.
7. Punjene šnicle ispeći na vrelom ulju s obe strane da porumene. Poslužiti ih uz preostali podvarak i pire krompir po želji.
Savet: Ukoliko je kupus previše kiseo ili slan, pre dinstanja ga dobro operite.