pita s pecurkama
03.03.2023 Predjela

Pita s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 40 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
Za testo:
* 1 jaje
* 1 belance
* 200 ml mlakog mleka
* 50 ml ulja
* 1 kašika šećera
* 1/2 kašičice soli
* 10 g suvog kvasca
* 400 g brašna
Za punjenje:
* 400 g šampinjona
* 3 kašike ulja
* 100 g kečapa
* 1 žumance
* 180 g kačkavalja

Priprema:
1. Za pripremu testa u vanglici sjediniti polovinu brašna, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlako mleko, jaje, belance i ulje, te promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije meko testo.
2. Pleh od rerne nauljiti i prebaciti u njega testo. Istanjiti ga nauljenim dlanovima, pa prekriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Za pripremu fila, šampinjone iseći na kockice i propržiti na malo ulja da suvišna tečnost uvri. Posoliti po ukusu.
4. Nakon što je testo nadošlo, nauljenim prstima na svaka 3 cm uzdužno utisnuti brazde. Brazde ispuniti prženim šampinjonima, a testo između pečuraka premazati žumancetom. Preko žumanceta naneti kečap i odozogo posuti rendanim kačkavaljem.
5. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category