palacinke punjene piletinom
01.03.2023 Predjela

Palačinke punjene piletinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.
prženje: 10 min.

Sastojci:
* 4 palačinke
* 400 g pilećeg belog mesa
* 30 g kikirikija
* ulje za prženje
* 200 g majoneza
Za bešamel sos:
* 40 g putera
* 2 pune kašike brašna
* 250 ml mleka
* 50 g parmezana
* malo karija
* so
Za paniranje:
* 2 jajeta
* 100 g brašna
* 200 g prezli

Priprema:
1. Piletinu obariti, ocediti je od suvišne tečnosti i sitno iseći.
2. Posebno pripremiti bešamel sos. U šerpici rastopiti puter, pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno sipati vruće mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se sos ne zgusne. Umešati parmezan, začiniti karijem i posoliti.
3. Piletinu sjediniti s mlevenim kikirikijem, pa postepeno dodavati bešamel sos po potrebi i mešati dok se ne dobije gusta smesa pogodna za filovanje.
4. Izdvojiti jednu palačinku i premazati je filom od piletine. Bočne stranice presaviti 2 cm prema sredini i urolati. Na isti način nafilovati preostale palačinke. Svaki rolat preseći na tri dela.
5. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene. Poslužiti ih s majonezom.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category