leopard torta
04.02.2023 Deserti

Leopard torta

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 12 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 15 min.

Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 2 vanil-šećera
* 3 kašike brašna
* 3 kašike gustina
* 3 kašike ulja
Za fil:
* 1 l mleka
* 200 g šećera
* 3 pudinga s ukusom čokolade
* 100 g čokolade
* 250 g putera

Priprema
1. Za pripremu kore belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu, neprekidno muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno i gustin, pa varjačom umešati u smesu.
2. Smesu za koru izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Ohlađenu koru iseći na kvadrate dimenzija 3×3 cm.
3. Posebno pripremiti fil. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding od čokolade, pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja u fil dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U topao fil dodati puter i mešati dok se ne otopi. Sačekati da se fil prohladi, pa umešati u njega kockice biskvita.
4. Kalup prečnika 24 cm obložiti folijom, presuti u njega pripremljenu smesu i ostaviti na hladnom da se stegne. Dekorisati po želji.

Dragana Stanišin

Bakina kujna

Zoran Stanišin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category