rolat crna suma
21.01.2023 Deserti

Rolat crna šuma

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 25 min.

Sastojci:
Za koru:
* 8 jaja
* 8 kašika šećera
* 5 kašika brašna
* 2 kašike kakaoa
Za fil s višnjama:
* 500 g očišćenih višanja
* 2 kašike šećera
* 2 kašike gustina
Za fil od pavlake:
* 400 g kisele pavlake
* 100 ml slatke pavlake
* 100 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
* 200 ml slatke pavlake
* nekoliko višanja

Priprema:
1. Za pripremu kore, belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom. Na kraju umešati prosejano brašno i kakao.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Pečenu koru urolati zajedno s papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi.
3. Za pripremu fila od pavlake, slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa sjediniti s kiselom pavlakom i šećerom u prahu.
4. Za pripremu voćnog fila, višnje posuti šećerom i kratko prokuvati. Dodati 2 kašike gustina i kuvati dok se krem ne zgusne.
5. Ohlađenu koru razviti i odvojiti od papira. Premazati je filom od višanja, a zatim i kremom od pavlake. Sve pažljivo smotati u rolat. Rolat dekorisati umućenim šlagom i višnjama.

Svetlana Belić

Bakina kujna

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category