Pohovani karfiol s parmezanom
Sastojci:
1 srednja glavica karfiola
3 jajeta C klase
150 g brašna
150 g prezle
60 g rendanog parmezana
2 kašike soli
ulje za prženje
SAZNAJTE I… Kako da skuvate karfiol u komadu
Priprema:
1. Karfiol očistiti od spoljnih listova i korena, pa razdvojiti na cvetove.
2. U veću šerpu sipati 4 l vode, dodati so i kuvati dok ne proključa. U ključalo vodu spustiti oprane cvetove karfiola i kuvati ih oko 10 min. dok blago ne omekšaju. Potom ih vaditi rešetkastom kašikom da bi se ocedili od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohlade.
3. U jednoj posudi umutiti jaja i brašno, a u drugoj prezlu i parmezan.
4. Prohlađene cvetove karfiola najpre umočiti u smesu od jaja, a potom uvaljati u mešavinu prezle i parmezana.
5. U dubljoj šerpi zagrejati dosta ulja, pa spuštati panirani karfiol i pržiti dok blago ne porumeni sa svih strana. Vaditi na papirnu salvetu da bi se ocedila od suvišne tečnosti.
Savet: Pohovani karfiol poslužite uz umak od majoneza ili paradajza.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!