Ćevapi punjeni feta sirom
Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
3 struka mladog luka
100 g mesnate slanine
4 kašike prezle
1 jaje
2 čena belog luka
200 g feta sira
so
Priprema:
1. Mladi luk očistiti i sitno iseckati, mesnatu slaninu takođe sitno iseckati. Beli luk ispasirati.
2. Mešano mleveno meso sjediniti s jajetom, seckanom slaninom, mladim i belim lukom. Dodati malo soli po ukusu, pa ručno umesiti da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Feta sir iseći na štapiće.
4. Uzeti malo umešene smese, te je istanjiti preko providne folije. Staviti na nju štapić feta sira, a zatim je pomoću folije urolati da bi se oblikovao ćevap. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Punjene ćevape ispeći u tiganju ili na grilu i poslužiti ih dok su još topli.
Savet: Ćevape možete praviti i od druge vrste mesa s dodatkom malo masnoće da ne bi bili krti.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!