Pileća vekna
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 50 min.
Sastojci:
* 800 g pilećeg belog mesa
* 2 šargarepe
* 1 praziluk
* 2 jajeta
* 5 kašika prezle
* 5 dl pavlake za kuvanje
* 60 g parmezana
* 2 kašike seckanog peršuna
* biber
* so
Priprema:
1. Šargarepu oguliti i iseći na krupnije komade, praziluk očistiti te i njega iseći nakrupno.
2. Pripremljeno povrće samleti u blenderu.
3. U vanglici sjediniti seckano povrće, mleveno pileće belo meso, dva jajeta i prezlu. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju prebaciti smesu od mesa. Nauljenim dlanovima oblikovati veknu. Peći je u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumeni.
5. Posebno u dubljem tiganju prokuvati pavlaku za kuvanje s parmezanom i peršunom.
6. Pečenu veknu iseći na parčad pa dodati u sos od sira, posuti seckanim peršunom, te sve zajedno kratko prokuvati.