Keks kocke s bananama
Sastojci:
Za koru:
250 g keksa u komadu
150 ml mleka
2 kašike ruma
Za fil:
500 ml slatke pavlake
100 g krem šlaga
180 ml kisele pavlake
220 g mlevenog keksa
4 banane
150 ml mleka
Za dekoraciju:
250 ml slatke pavlake
ISPROBAJTE I… Krem pitu
Priprema:
1. Najpre pripremiti podlogu za kolač. Keks u komadu natopiti mešavinom mleka i ruma, pa njime obložiti dno odgovarajuće tepsije.
2. Posebno pripremiti fil. Sjediniti 500 ml slatke pavlake sa 100 g krem šlaga i 250 ml mleka. Mutiti mikserom dok se ne dobije gusta kremasta smesa. Ubaciti kiselu pavlaku i još kratko mutiti mikserom.
3. Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo umešati mleveni keks.
4. Kolač filovati na sledeći način. Na podlogu od keksa naneti beli fil, preko njega rasporediti kolutove banana, a potom ih premazati filom od keksa.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne, a potom iseći na kocke.
Savet: Pripremljeni kolač ostavite u frižideru dva sata, to će biti dovoljno da se stegne.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!