Projara s kulenom
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
* 12 supenih kašika kukuruznog brašna
* 4 supene kašike belog pšeničnog brašna
* 3 jajeta
* 200 ml jogurta
* 200 ml mineralne vode
* 250 g belog sira u krišci
* 100 ml ulja
* 1 prašak za pecivo
* 150 g kulena
* 1/2 kašičice soli
* susam
Priprema:
1. U vanglici sjediniti kukuruzno i pšenično brašno s praškom za pecivo i malo soli, te promešati.
2. Posebno sjediniti jaja, mleko i ulje, pa umutiti žicom. Postepeno dodavati mešavinu suvih sastojaka i nadalje mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Sir u krišci izmrviti viljuškom i umešati u smesu. Kulen iseći na kockice, te i njega dodati u smesu i promešati
4. Tepsiju dimenzija 20×30 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za proju. Posuti je susamom i peći u zagrejanoj rernina 200°C dok ne porumeni. Pečenu proju ostaviti da se prohladi, a zatim je iseći na kocke i poslužiti.