Zapečeni rezanci s mlevenom junetinom
Sastojci:
* 300 g širokih čipkanih rezanaca
* 400 g mlevene junetine
* 7 dl pavlake za kuvanje
* 1 dl mleka
* 50 g parmezana
* 250 g kačkavalja
* 150 g mesnate slanine
* 1 manja glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* ulje
* so
* biber
ISPROBAJTE I…
Špagete sa prazilukom i slaninom
Priprema:
1. U lonac sipati vodu, dodati malo soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti rezance i nastaviti kuvanje dok testo ne omekša. Ocediti ih od suvišne tečnosti.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom sipati pavlaku za kuvanje i mleko, pa kuvati dok ne proključa. Ubaciti parmezan, sve lepo promešati i skloniti s ringle.
3. Posebno u tiganju na malo ulja propržiti mlevenu junetinu i začiniti je po ukusu.
4. Slaninu iseći na štapiće i propržiti na malo masnoće da postane hrskava.
5. Pripremiti odgovarajuću vatrostalnu činiju i sipati u nju malo umaka od pavlake. Preko njega rasporediti obarenu testeninu, preliti je s malo umaka od pavlake, naneti malo pržene junetine i posuti s malo rendanog kačkavalja. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom, samo preko drugog sloja rasporediti i prženu slaninu.
6. Filovanje završiti s testeninom, preliti je preostalim umakom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumeni.
Savet: Za pripremu jela možete koristiti i drugu testeninu po želji.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!