sos
05.07.2022 Praktični saveti

Otkrijte tajnu legiranja sosova

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sosovi obogaćuju jela i daju im posebnu notu. Oni su nezaobilazni uz pečena i barena mesa, a postoje brojne varijante sosova u zavisnosti od začina koji se koriste. Sosovi legiranjem (zgušnjavanjem) dobijaju pravu konzistenciju i ukus. Najčešće se za legiranje koristi brašno i gustin, koji se razmute s malo vode ili vina i dodaju u sos, nakon čega je neophodno da on proključa kako bi se zgusnuo. Gust temeljac može se dodatno legirati s puterom. Miksanjem povrća koje je pečeno zajedno s mesom dobiće se umak fine teksture. A ukoliko se prilikom dinstanja mesa ubaci u saft nekoliko komadića hleba, oni će se rastopiti i temeljac će dobiti željenu teksturu.

The Washington Post / Contributor / gettyimages.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Next post

more from category