Ispravan način da zamrznete sezonsko voće
Ovo je najlakši i najbrži način da uživate u plodovima leta tokom zime
pročitaj jošSosovi obogaćuju jela i daju im posebnu notu. Oni su nezaobilazni uz pečena i barena mesa, a postoje brojne varijante sosova u zavisnosti od začina koji se koriste. Sosovi legiranjem (zgušnjavanjem) dobijaju pravu konzistenciju i ukus. Najčešće se za legiranje koristi brašno i gustin, koji se razmute s malo vode ili vina i dodaju u sos, nakon čega je neophodno da on proključa kako bi se zgusnuo. Gust temeljac može se dodatno legirati s puterom. Miksanjem povrća koje je pečeno zajedno s mesom dobiće se umak fine teksture. A ukoliko se prilikom dinstanja mesa ubaci u saft nekoliko komadića hleba, oni će se rastopiti i temeljac će dobiti željenu teksturu.
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još